Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Lenyűgöző túrós-almás sütemény szaktudást nem igénylő, ún. belehajigálós eljárással. Valószínűleg jól működik egyéb, a túróhoz passzoló gyümölcsökkel is, talán a kaport kivéve.
1. lépés
A lisztet, a cukrot és a sütőport keverd össze egy tálban. Pucold meg az almát, darabold fel kábé olyan…1×1 centi nagyságú kockákra, és keverd össze a fahéjjal, hogy jól körbevegye.
2. lépés
Kutyuld össze a nedves hozzávalókat: tejet, tejszínt és a tojásokat.
3. lépés
Vajazd ki a tepsit az 50 g vajjal. Ez az adag kb. egy 25*30 cm-es tepsiben mutat jól. A tepsibe hintsd bele a lisztes keverék felét, majd a túrót, a reszelt citromhéjat, a fahéjas almát, a durvára vágott diót és a maradék lisztet. Bár ebben a pillanatban reménytelenül néz ki a sütemény, a következő lépésben orvosoljuk a nyilvánvaló problémát.
4. lépés
A rétegezett cuccost öntsd nyakon a tejes keverékkel! A tetejére kockázd rá az 50 g hideg vajat, lehetőleg egyenletesen eloszlatva. 180 fok körüli sütőben 30-40 perc alatt barnára kell, hogy süljön, ha esetleg mégse, hagyd benne, amíg jól nem kezd kinézni.
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.