Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Tita kedvenc burgerreceptjével nem csak a vega barátaidat nyűgözheted le: még a megrögzött húsevők (és ex-vegák) is repetáért fognak könyörögni!
1. lépés
A nyers céklát reszeld le a nagylyukú reszelőn, add hozzá az apró kockákra vágott hagymát, összezúzott fokhagymát, összetört sajtot, fűszereket, zabpelyhet, tojást. Keverd össze, majd olajos kézzel formázz belőle hamburgerhús nagyságú bucikat. Vékony olajon, alacsony lángon, fedő alatt süsd az egyik oldalukat kb. 8-10 percig, a másikat 5-6 percig. Ha megnyomkodva már tömörnek érzed őket, valószínűleg elkészültek.
2. lépés
A bucikat vágd ketté, és ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg enyhén a vágott felüket – lehetőleg elkerülve a szenesedést. Készítsd elő a tölteléket: a „húst”, a mosott-aprított zöldségeket, szószfélét, felszeletelt sajtot. A vendégek mustárt is kaphatnak, ezzel célszerű közvetlenül a zsömléket megkenni. Szereld össze a burgert ízlésed szerint – a konstrukcióknak csak a képzelet szab határt!
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.