Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Egy üdítően fehérjegazdag fogás a sok vega recept közt: Gábor űberelhetetlen brassóija most még több csirkével és borsóval, ropogós sültkrumpli-körettel!
1. lépés
Az apróra vágott hagymát kevés olajon sütögesd meg, majd add hozzá a szétfacsilt fokhagymákat is, és pirítsd még néhány másodpercig. Remélhetőleg előzőleg már kockákra vágtad a csirkemellet, hiszen most gyorsan hozzá kell adni a hagymához. Sózd, borsozd, és süsd addig, amíg a hús kifehéredik.
2. lépés
Amíg a hús süldőgél, dobd forró vízbe a paradicsomot, hogy le tudd húzni a héját. Vágd apró kockákra a paprikával együtt, majd add hozzá a húshoz, és fedő alatt párold őket további 7-8 percig, vagy amíg megpuhul a hús.
3. lépés
Amikor úgy sejted, a hús már majdnem kész, add hozzá a borsót, és párold őket addig, amíg szuperül megfő mindkettő.
4. lépés
A krumplit hámozd meg, vágd nagyobb kockákra, mosd meg, majd töröld le róla a felesleges vizet, és süsd ki a felmelegített olajban. Ötlet: olajjal átkeverve tepsiben, sütőben is ropogósra sütheted.
A krumplit ízlés szerint a borsóscsirkével összekeverve, vagy mellette is tálalhatod.
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.