Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Tökéletes és utolérhetetlenül gyors banános reggeli, melyet ezúttal egy fapados csokiszósszal bolondítottunk meg. Még csoki sem kell hozzá!
1. lépés
A jó érett banánt villával (haladók botmixerrel) összepépesítjük, majd hozzáadjuk a két tojást, és egynemű masszát kavarunk belőle. Hozzáadjuk az 1 ek zabpelyhet is, ha épp ahhoz van kedvünk.
2. lépés
Serpenyőben alacsony lángon megolvasztunk 1 ek vajat, majd – továbbra is alacsony lángon hagyva a tűzhelyt – beleöntjük a tésztát, és fedővel lefedve sütni kezdjük. A banáncsintát akkor tudjuk megfordítani, ha a felszíne már megszilárdult, ám ekkor is inkább egy széles lapáttal érdemes próbálkoznunk. A második oldal sütésekor már nem kell fedő a serpenyőre.
3. lépés
A szobahőmérsékletű vajat keverjük össze a kakaóval és cukorral, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy szimpatikus állagú masszát kapjunk. Bármely hozzávalót tetszőleges arányban lehet még hozzáadni.
4. lépés
Ha a banáncsintánk mindkét oldala megsült, óvatosan emeljük át egy tányérra, vágjuk négyfelé (ha magától nem esett szét), és rétegezzük közé a kakaós szmötyit. Ügyeljünk, hogy a tetejére is jusson, hiszen erre fogjuk rápakolni a dekoratív banándarabkákat, már ha van még banánunk. Banán híján kókuszreszelékkel is megkoronázhatjuk a kompozíciót.
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.