1.5/5

Gyors és nagyszerű fánkocskák

Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!

Nem árt, ha van hozzá:

  • 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 ek cukor
  • 2 kis doboz (140g) joghurt vagy kefir

1. lépés

A lehető legegyszerűbb eljárás: keverj össze mindent egy tálban! Sűrű, galuskaszerű tésztát fogsz kapni. Pihentesd tíz percet, közben keríts egy mélyebb serpenyőt, és melegíts fel benne kb. 2 cm-nyi olajat. 

2. lépés

Két kisebb kanál segítségével szaggass az olajba fél diónyi fánkokat. A százharmincadik próbálkozás után egyre kerekebb jószágok fognak sikerülni. Az eredeti recept szerint megfordítják magukat az olajban, de nem számíts erre: félidőben forgasd meg őket, vagy ha nagyra nőnek, akár harmadik oldalukról is megsütheted őket.

Bomba tipp!

3. lépés

A frissen sült fánkocskákat porcukorral, tejföllel, vagy porcukros tejföllel, esetleg lekvárral tálald.

(Segélyhívó vész esetére)

Még több ínycsiklandó recept

Magyar lecsó – the official

A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!

Gyors és nagyszerű fánkocska

Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!

Világjáró csokiskeksz

Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.

Kavarás...
Több betöltése (9)

A te kavarkád. Használd fenntartások nélkül!