2/5

Retró krumplifőzelék - izibe

Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet! 

Nem árt, ha van hozzá:

  • 1-2 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 3/4 kg krumpli
  • só, bors
  • 1 tk szárított majoranna
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek vaj
  • 200 g tejföl
  • 30 g keményítő vagy liszt

1. lépés

Egy fazékban kezd el pirítani a hagymát, közben hámozd meg és kockázd fel a krumplit. Ha a hagymát jónak ítéled, szórd rá az 1 tk pirospaprikát, és öntsd hozzá a megmosott krumplit. 

2. lépés

Öntsd fel annyi vízzel, hogy 3/4-éig érjen, majd add hozzá a babérleveleket és az 1 tk majorannát. Alacsony lángon kezdd el főzni.

3. lépés

Míg a krumpli fődögél, készítsd el a habarást: keverd össze (csomómentesre) a tejfölt, a keményítőt/lisztet és 1 ek vizet. Ha krumpli állaga már kielégítő, öntsd hozzá a habarást, és főzd együtt még fél percig. Kész is!

Bomba tipp!

(Segélyhívó vész esetére)

Még több ínycsiklandó recept

Magyar lecsó – the official

A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!

Gyors és nagyszerű fánkocska

Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!

Világjáró csokiskeksz

Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.

Kavarás...
Több betöltése (9)

A te kavarkád. Használd fenntartások nélkül!