2/5

Magyar lecsó - the official

A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!   

Nem árt, ha van hozzá:

  • Sok hagyma
  • Sok paradicsom
  • Sok paprika
  • Só, bors 
  • Tojás, kolbász vagy virsli

1. lépés

Ha a kolbászos verzió mellett döntesz, először a karikákra vágott kolbit sütögesd meg egy kevés olajon. Ha kész, szedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt olajon kezd el sütni a hagymát. Ha a virslis vagy tojásos verziót választod, akkor kezdd egyből a hagymasütéssel.

2. lépés

Aprítsd fel a sok paprikát és paradicsomot, majd a paprikát dobd rá a pirult hagymára, sózd, borsozd, és süsd együtt néhány percig. Ezután add hozzá a paradicsomot is, fedd le a serpenyőt, és hagyd, hogy a zöldségek átszellemüljenek az edényben. Az egyveleg akkor az igazi, ha minden hozzávaló kellően megpuhul, az összhatás pedig szaftossá válik.

3. lépés

Ha tojásos lecsót szeretnél, akkor ezen a ponton verj fel néhány tojást (a lecsó mennyiségétől függően), add az egyvelegedhez, keverd el, és rotyogtasd, amíg a tojás kifehéredik (ez szinte fél percet sem vesz igénybe). Ha a virslis verzióra szavaztál, a felaprított virslit keverd hozzá a forrásban lévő lecsóhoz, és hagyd, hogy átvegye a hőmérsékletet.

Bomba tipp!

(Segélyhívó vész esetére)

Még több ínycsiklandó recept

Magyar lecsó – the official

A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!

Gyors és nagyszerű fánkocska

Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!

Világjáró csokiskeksz

Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.

Kavarás...
Több betöltése (9)

A te kavarkád. Használd fenntartások nélkül!