2/5

Borsós-sajtos omlett - á la Tita

Lehengerlően egyszerű és gyors omlett, melyet a túladagolt borsó és a tobzódó sajt kettőse tesz ellenállhatatlan fogássá.

Nem árt, ha van hozzá:

  • 2 tojás
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1-2 marék mirelitborsó
  • 1 ek vaj
  • 2 tk tej
  • 1 tk liszt
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A tojásokat verd fel, add hozzá a tejet és a lisztet, illetve a sót és borsot.

2. lépés

Egy serpenyőben alacsony lángon olvaszd meg a vajat, öntsd rá a keveréket, szórd meg ízlésesen borsóval úgy, hogy mindenhová jusson, majd továbbra is legalacsonyabb lángon, fedő alatt kezdd el sütögetni az omlettet. 

3. lépés

Légy résen: ha az omlett teteje még épp sületlen, de már nem folyós, szórd rá a reszelt sajt túlnyomó részét, és egy gyors mozdulattal, lapáttal hajtsd ketté az alkotást. Néhány másodperc után ki is kaphatod a serpenyőből, hiszen a tojás ez idő alatt már megszilárdult az omlett belső felén. A tányéron még szórd meg sajttal, és körítsd a kimaradt borsóval. Kárpiapaprikával még jobban fest! 

Bomba tipp!

(Segélyhívó vész esetére)

Még több ínycsiklandó recept

Magyar lecsó – the official

A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!

Gyors és nagyszerű fánkocska

Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!

Világjáró csokiskeksz

Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.

Kavarás...
Több betöltése (9)

A te kavarkád. Használd fenntartások nélkül!