Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Ez a recept nem maradhat ki a villámkaják tárából: némi előkészítés és rotyogtatás után tápláló, és ráadásul fűszereres főzeléket dobhatsz az ebédlőasztalra. Ne túl messziről!
1. lépés
Hámozd meg a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Told bele a serpenyőbe, melyben előzőleg felhevítetted az olívaolajat, majd süsd szép barnásra az illatozó egyveleget.
2. lépés
Zúdítsd rá a lencsét, dobd rá a fűszereket (kivéve a a babérlevelet, amit inkább a vízbe érdemes beletenni), és pirítsd együtt 2-3 percen át. Eközben forralj fel 1,5 liter vizet. De ha nem forralod fel, akkor sincs semmi.
3. lépés
Öntsd rá a vizet a lencsére, tedd bele a babérleveleket, morzsold bele a chilit, és reszeld bele a narancs/mandarin héját is. Vedd a lángot takarékra.
4. lépés
A dhal körülbelül 25 perc alatt fő készre, ez pont elég, hogy főzz hozzá egy jó adag rizst, vagy összehajíts egy expressz-naant. Ha a lencse idő előtt le akarna tapadni, önts még egy kis vizet a fazékba. Ennyi!
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.