Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
1. lépés
Reszeld le a sajtot, majd keverd hozzá a lisztet, sót, borsot, pépesített fokhagymát és a tojásokat. Gyúrd össze – ezzel egy kissé ragacsos, de jól formázható masszát kapsz. Tedd hűtőbe 20 percre (ez segít kezelhetőbbé tenni a tésztát, de ha kimarad, az sem katasztrófa).
2. lépés
Formázz diónyi nagyságú golyókat a tésztából, hempergesd meg őket a zsemlemorzsában, és süsd meg annyi forró olajban, hogy legalább derékig ellepje a golyócskákat (így egy fordítással körbesütheted őket).
3. lépés
A kész golyókat szinte bármilyen salátával és körettel tálalhatod, de akár mártogatós szósszal is terítékre dobhatod.
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.