Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
1. lépés
A lehető legegyszerűbb eljárás: keverj össze mindent egy tálban! Sűrű, galuskaszerű tésztát fogsz kapni. Pihentesd tíz percet, közben keríts egy mélyebb serpenyőt, és melegíts fel benne kb. 2 cm-nyi olajat.
2. lépés
Két kisebb kanál segítségével szaggass az olajba fél diónyi fánkokat. A százharmincadik próbálkozás után egyre kerekebb jószágok fognak sikerülni. Az eredeti recept szerint megfordítják magukat az olajban, de nem számíts erre: félidőben forgasd meg őket, vagy ha nagyra nőnek, akár harmadik oldalukról is megsütheted őket.
3. lépés
A frissen sült fánkocskákat porcukorral, tejföllel, vagy porcukros tejföllel, esetleg lekvárral tálald.
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.