Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
1. lépés
Ha a kolbászos verzió mellett döntesz, először a karikákra vágott kolbit sütögesd meg egy kevés olajon. Ha kész, szedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt olajon kezd el sütni a hagymát. Ha a virslis vagy tojásos verziót választod, akkor kezdd egyből a hagymasütéssel.
2. lépés
Aprítsd fel a sok paprikát és paradicsomot, majd a paprikát dobd rá a pirult hagymára, sózd, borsozd, és süsd együtt néhány percig. Ezután add hozzá a paradicsomot is, fedd le a serpenyőt, és hagyd, hogy a zöldségek átszellemüljenek az edényben. Az egyveleg akkor az igazi, ha minden hozzávaló kellően megpuhul, az összhatás pedig szaftossá válik.
3. lépés
Ha tojásos lecsót szeretnél, akkor ezen a ponton verj fel néhány tojást (a lecsó mennyiségétől függően), add az egyvelegedhez, keverd el, és rotyogtasd, amíg a tojás kifehéredik (ez szinte fél percet sem vesz igénybe). Ha a virslis verzióra szavaztál, a felaprított virslit keverd hozzá a forrásban lévő lecsóhoz, és hagyd, hogy átvegye a hőmérsékletet.
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.