Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Lehengerlően egyszerű és gyors omlett, melyet a túladagolt borsó és a tobzódó sajt kettőse tesz ellenállhatatlan fogássá.
1. lépés
A tojásokat verd fel, add hozzá a tejet és a lisztet, illetve a sót és borsot.
2. lépés
Egy serpenyőben alacsony lángon olvaszd meg a vajat, öntsd rá a keveréket, szórd meg ízlésesen borsóval úgy, hogy mindenhová jusson, majd továbbra is legalacsonyabb lángon, fedő alatt kezdd el sütögetni az omlettet.
3. lépés
Légy résen: ha az omlett teteje még épp sületlen, de már nem folyós, szórd rá a reszelt sajt túlnyomó részét, és egy gyors mozdulattal, lapáttal hajtsd ketté az alkotást. Néhány másodperc után ki is kaphatod a serpenyőből, hiszen a tojás ez idő alatt már megszilárdult az omlett belső felén. A tányéron még szórd meg sajttal, és körítsd a kimaradt borsóval. Kárpiapaprikával még jobban fest!
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.