1/5

Világjáró csokiskeksz

Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget – ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható. 

Nem árt, ha van hozzá:

  • 2,5 bögre liszt (bögre: kb. 250 ml)
  • 1 bögre barnacukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojás 
  • 1-2 tk vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk só
  • 1 tábla étcsoki

1. lépés

A vajat félig olvaszd meg, hogy keverhető legyen, add hozzá a cukrot, vegyítsd masszává. Ha ez megvan, jöhet hozzá a tojás, aztán a száraz hozzávalók elegye. A felaprított csokit utoljára add hozzá, különben a gyúrás hatására felolvad a tésztában.

Bomba tipp!

2. lépés

Formázz kábé dió nagyságú golyókat a tésztából, és helyezd őket egymástól tisztes távolságra (kb. 3-4 cm) egy sütőpapíros vagy kivajazott tepsin. 200 fokos sütőben nagyjából 6-8 percig fognak sülni. Ne hagyd, hogy megtévesszenek a folyós állagukkal! Ha megszűnt a tészta fényessége, és halvány színt kaptak a kekszek, jó eséllyel kikaphatod őket a sütőből. Kihűlve kellően szilárd állagot kapnak majd.

(Segélyhívó vész esetére)

Még több ínycsiklandó recept

Magyar lecsó – the official

A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!

Gyors és nagyszerű fánkocska

Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!

Világjáró csokiskeksz

Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.

Kavarás...
Több betöltése (9)

A te kavarkád. Használd fenntartások nélkül!