Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget – ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.
1. lépés
A vajat félig olvaszd meg, hogy keverhető legyen, add hozzá a cukrot, vegyítsd masszává. Ha ez megvan, jöhet hozzá a tojás, aztán a száraz hozzávalók elegye. A felaprított csokit utoljára add hozzá, különben a gyúrás hatására felolvad a tésztában.
2. lépés
Formázz kábé dió nagyságú golyókat a tésztából, és helyezd őket egymástól tisztes távolságra (kb. 3-4 cm) egy sütőpapíros vagy kivajazott tepsin. 200 fokos sütőben nagyjából 6-8 percig fognak sülni. Ne hagyd, hogy megtévesszenek a folyós állagukkal! Ha megszűnt a tészta fényessége, és halvány színt kaptak a kekszek, jó eséllyel kikaphatod őket a sütőből. Kihűlve kellően szilárd állagot kapnak majd.
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.