Retró krumplifőzelék – izibe
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
1. lépés
Egy fazékban kezd el pirítani a hagymát, közben hámozd meg és kockázd fel a krumplit. Ha a hagymát jónak ítéled, szórd rá az 1 tk pirospaprikát, és öntsd hozzá a megmosott krumplit.
2. lépés
Öntsd fel annyi vízzel, hogy 3/4-éig érjen, majd add hozzá a babérleveleket és az 1 tk majorannát. Alacsony lángon kezdd el főzni.
3. lépés
Míg a krumpli fődögél, készítsd el a habarást: keverd össze (csomómentesre) a tejfölt, a keményítőt/lisztet és 1 ek vizet. Ha krumpli állaga már kielégítő, öntsd hozzá a habarást, és főzd együtt még fél percig. Kész is!
(Segélyhívó vész esetére)
Ezt a klasszikus, őshonos krumplifőzit pofonegyszerű elkészíteni, ráadásul csomó feltéthez passzol. Adunk pár tippet!
A bundáskenyér töltetlenül is kitűnő reggeli (vagy vacsora), de ha van otthon sajt és sonka, miért is állnál útjába e csodálatos frigynek?
Ha rövid idő alatt akarsz nagy feltűnést kelteni, vagy csak egy jó esti mozihoz összedobni valami gyorsat, a rántott sajtgolyókkal nem foghatsz mellé.
A legjobb módja, hogy lenyűgözd nemmagyarajkú kollégáidat: villants egy Igazi Hun Lecsót, melyet a receptben most még jobban megbolondítunk!
Ha villámgyorsan alkotnál valami tényleg elszúrhatatlant, ami kellően, de nem túlságosan édes, a pillefánk lesz a legjobb választás. Tunkold lekvárral vagy friss tejföllel!
Ez a keksz már TÉNYLEG mindent látott: mélységet és magasságot, hideget és meleget - ám minden körülmények közt pusztíthatatlan maradt. Pontosabban: nagyon is pusztítható.